Nya Skapaskolan 2018 | Hjärtat i nya skolan
post-template-default,single,single-post,postid-67,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hjärtat i nya skolan

Vi vill att den nya Skapaskolan ska vara en välkomnande plats. Ett sätt att manifestera det är att göra entrén till en varm mötesplats. När man kliver in i den nya skolan kommer man in nedanför den stora trappan upp som också bjuder på sittplatser för elever. Till vänster har man skolans café som givetvis kommer att skötas av elever och bakom caféet ligger restaurangens öppna kök och i dess förlängning finns restaurangens sittplatser. Snett bakom sig har man biblioteket, en plats för möten, lärande och samtal. I biblioteket kommer man att kunna möta vår studie- och yrkesvägledare samt bibliotekarie som finns tillgängliga för samtal med eleverna.

Rakt fram har man en yta som dels är en podd- och videostudio men också ett kontrollrum för vårt multirum. Multirummet är vår musiksal som givetvis innefattar en scen och en läktare men som också kan användas för föresläsningar och lugnare rörelse såsom morgonyoga. Slutligen, till höger om trappan har man skolans maker space.

Vi bygger den nya skolan utifrån en tanke om att sociala relationer och samskapande är viktiga delar i vårt lärande liksom vägar till trygghet för eleverna. Hjärtat på Skapaskolan är en manifestation av det.