Nya Skapaskolan 2018 | Nuläget i byggprocessen
58
post-template-default,single,single-post,postid-58,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nuläget i byggprocessen

(Uppdaterad 170224)

Bygget sker i tre parallella processer; detaljplaneutveckling, förberedelser med kommunen samt vår egen designprocess för skolan.

Eftersom nya Skapaskolan byggs på mark som tidigare inte varit detaljplanerad, driver kommunen en process för att få detaljplanen godkänd. Nu har vår detaljplan vunnit i högst jurudiska instans och den kommer att vinna laga kraft under april 2017. Konsekvensen av att planen överklagats är att vi flyttar in till augusti 2018 och inte tidigare som först planerat.

Parallellt med detta arbetar vi med kommunen för att säkerställa snabbast möjliga arbete med bygglov och infrastruktur och nu kan vi inom kort liva framåt i de processerna.

Vår egen design process har pågått sedan första dagen på nuvarande plats i Glömsta. Den nya Skapaskolan byggs med en helt unik process där vi som brukare har varit med från den allra första dagen för att forma en fantastisk skola där vi formar varje vrå utifrån det viktiga – elevernas trygghet, glädje, lärande och utveckling. Mer om vår designprocess kan läsas i”Skapaskolan under ytan”,  Arkitekten har ordet” , ”Våra lärmiljöer” samt vårt manifest.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar