Nya Skapaskolan 2018 | Mitt kungarike för ett loft!
post-template-default,single,single-post,postid-563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mitt kungarike för ett loft!

Häromdagen bjöd jag med ett gäng åttor in treornas lärstudio där vi har prototypmöblerna för nya Skapaskolan. Syftet var att se att möblerna vi designat för vår nya skola fungerade bra även med större elever som våra åttor. Först testade vi gradängen som vi designat som en samlingsmöbel för alla elever i en lärstudio. Med vår nya förstorade gradäng så fick det plats tolv elever på en rad som planerat. Ett önskemål som uppstod var rejält stoppade sittdynor vilket är något vi testar för att hitta rätt lösning.

Härnäst var det dags att testa vår små arbetsrum som det kommer att finnas två stycken av i varje lärstudio i den nya skolan. Tummen upp här också.

Innan jag visste ordet av var alla sedan nyfikna på loftet och vill testa att sitta både under det och ovanpå det. Det är en möbel vi har designat för yngre elever men det är så roligt att se hur vi oavsett ålder dras till kvaliteterna i en möbel som denna. Den ger trygghet och säkerhet för vår hjärnor som fortfarande rent biologiskt är ”kvar på savannen” dvs behöver trygghet och lugn och ro för att kunna fokusera på lärande och undervisning. Genom att få göra sig hemmastadd i ett tryggt hörn i en väl definierad yta skapas denna trygghet.

Det var roligt att få testa och prata lärmiljö med årskurs åtta och det gav ytterligare tillförsikt för den unika trygghetsskapande miljö som vi bygger upp i vår nya skola.