Skapaskolan 2018 | Bakgrund
page-template-default,page,page-id-788,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Bakgrund

Skapaskolan föddes ur idén om att skolan ska upplevas som meningsfull för eleverna samt ur insikten om och att internet och modern teknik innebär nya möjligheter att skapa en angelägen skola. Genom att få chansen att påverka världen genom skolarbetet skapas motivation till hårt arbete som leder till lärande.

Hälsa har också varit en del av Skapaskolans idé från första dagen och idag arbetar vi med daglig rörelse och vi lär eleverna hur hjärnan fungerar och hur våra beslut och vanor i livet påverkar hur vår hjärna utvecklas.

Skapaskolan öppnades 2013 och har i dag 240 elever och 35 medarbetare. Till hösten kommer vår nya fantastiska skolbyggnad vara på plats i Rosenhill centralt i Huddinge på Midsommarvägen 4 / Fågelsångsvägen 36 och vi har då plats för 500 elever från förskoleklass till år 9.

Skapaskolan startades av Christer Holger som är uppvuxen i Huddinge tillsammans med en handfull skickliga och engagerade pedagoger som ville starta den skola de alltid velat arbeta på.

Vision

Skapaskolans vision är Mod och förmåga att följa sina drömmar. Baserat på visionen och internets möjligheter vill vi vara en skola där elever känner sig sedda, kommer till tals och växer i kontakten med lärare, klasskamrater och människor i andra delar av världen. Utifrån vår vision har vi format allt från organisation och kultur till undervisning och pedagogiska verktyg på skolan.