Skapaskolan 2018 | Kärnvärden
page-template-default,page,page-id-590,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Skapaskolans kärnvärden

Kärlek, meningsfullhet och transformation är Skapaskolans kärnvärden och de går hand i hand med vår vision – ”Mod och förmåga att följa sina drömmar”! Utifrån detta skapar vi en skola som vi anser kan ge våra elever det de behöver för att vara delaktiga i att göra världen lite bättre och bidra i den transformation som krävs.

Kärlek

Vi tror på gemenskap och omtanke om varandra. Kärlek till oss själva, varandra och vår omvärld är en förutsättning för att vi ska må bra och kunna leva i ett tryggt och fritt samhälle. För att kärlek ska vara en självklarhet måste vi som skola guida våra elever till självinsikt, självkänsla, empati och ansvar.

Meningsfullhet

Livet måste ha mening. Därför arbetar vi för att göra skolan meningsfull på alla sätt vi kan. Vi vet att elever som upplever skolan som meningsfull med tiden utvecklar sin egen inre kompass. Med hjälp av denna kan de sedan gå vidare och leva det som för dem är meningsfulla liv med engagemang, hälsa och livslust som följd.

Transformation

En transformation innebär en omfattande förändring som får en stor påverkan. Vi ser denna potential i alla barn och menar att det är vår uppgift som skola att skapa förutsättningar för att denna transformation ska kunna ske. Vi vill också vara en transformerande kraft i skolvärlden och samhället i stort i dessa tider av förändring. Genom banbrytande skolverksamhet baserat på kärlek och meningsfullhet vill vi bidra till att inspirera andra verksamheter att utvecklas och bidra till att världen blir bättre imorgon än idag.

Vision

Skapaskolans vision är Mod och förmåga att följa sina drömmar. Baserat på visionen och internets möjligheter vill vi vara en skola där elever känner sig sedda, kommer till tals och växer i kontakten med lärare, klasskamrater och människor i andra delar av världen. Utifrån vår vision har vi format allt från organisation och kultur till undervisning och pedagogiska verktyg på skolan.